Seminarier & kurser

Välkommen till en ny jaktsäsong – och ett nytt läsår. Dags för utbildning på tema vilt. Svenskt Vilt by KC Wallberg arrangerar både öppna seminarier och kurser, med spikat innehåll enligt nedan, och anpassade utbildningar eller tematräffar för grupper med upplägg enligt önskemål. Vi träffas på Skansen, Gubbhyllan, i Stockholm, eller på plats hos dig.

FRÅN SKOTT TILL TALLRIK
En timmes information och inspiration om orsak och påverkan – från jaktens förberedelser till färdig vilträtt. Innehållet kan riktas enligt önskemål, med särskilda smaker och tilltugg. Seminariet kan hållas på Gubbhyllan eller i er lokal. Seminarium 60 minuter.

VILT I KÖKET – DEL 1
Att hantera viltkött i köket, från förberedelser till färdig produkt. Vi går bland annat igenom kvalitet på viltkött och hur den säkras, temperaturer före och under tillagning, gravning, saltning/rimning, temperering, långkok och sousvide. Vi tittar på olika typer av viltkött, anpassad teknik för respektive och du får koll på fallgropar, myter och sanningar. Seminarium 75-90 minuter.    

VILT I KÖKET – DEL 2
En timmes smakinspiration och guidning i råvaror, där exempel på teknik och tillredning belyser orsak och påverkan. Del 2 kopplas med fördel på i anslutning till del 1. Denna del kan även kopplas till en följande viltmiddag och utgöra en inspirerande smakföreläsning med tilltugg inför middagen. Seminarium 60 minuter.  

AKTIV VILTMATLAGNING
Viltmatlagning i köket under ledning av KC Wallberg. Kursen börjar med tilltugg och en timmes presentation av de viktigaste momenten i viltmatlagning. Deltagarna delas in i grupper och kommer att tillreda olika delar av en viltmeny. I köket förekommer bland annat färs och korv, saltning, gravning, högtemperatur och lågtemperatur. Omkring 2,5 timme tillbringar vi tillsammans i köket. Vi sätter oss sedan till bords och gruppvis går deltagarna tillbaka till köket för att slutföra just sin uppgift, presenterad på tallrik. En summering görs vid kaffet och ett sammanfattande material erhålls. Kursen och matlagningen sker på Gubbhyllan på Skansen, men kan även förläggas till ditt kök. Praktisk inspiration och utbildning 5,5 timme.

KORV- OCH TERRINKURS MED LYXIG SMÖRGÅS
Kursen inleds med tilltugg och en presentation i 45 minuter av de viktigaste momenten, vi går bland annat igenom temperaturer och bindningar. Deltagarna delas in i grupper och kommer att tillreda olika sorters korv på olika viltslag samt terriner. I köket går vi igenom sammansättning, hur det går till att beräkna recept och hur vi tänker kryddning. Deltagarna får med sig en kasse hem med ett urval av samtliga producerade produkter från kursen. Vi avslutar med en riktig jägarmacka. Vi träffas i köket på Gubbhyllan, Skansen, eller i ditt kök. Praktisk inspiration och utbildning 4 timmar. 


Svenskt Vilt
Jaktsäsongen 20/21

Förfrågan

Vill du ha förslag och offert på en skräddarsydd kurs eller temakväll för din grupp – företaget eller vännerna? Maila oss! bokning@gastronoma.se

Kontakt & bokning

För mer information om våra seminarier och kurser, priser och tider, sänder du oss ett mail. Välkommen! bokning@gastronoma.se

KC Wallberg

Kock, matinspiratör, föreläsare, jägare, vinimportör... KC Wallberg har gedigen erfarenhet i både skog och kök. I Svenskt Vilts seminarier och kurser bjuder KC på smarta tips och knep, viktig kunskap kring viltmatlagning, tips på passande kvalitetsviner och inte minst, en inspirerande kärlek till naturen och till den äkta, rena maten. Varmt välkommen till en givande jaktsäsong!