Bästa vinerna till vilt

Vällagad viltmat möter utvalda kvalitetsviner och upplevelsen blir komplett. Svenskt Vilt by KC Wallberg är en del av Gastronoma där även TM Kvalitetsviner ingår. Inriktningen är biodynamiska och ekologiska viner, äkta produkter från omsorgsfulla odlare med stor respekt för naturen och med vingårdar i balans. Det bästa du kan ha i glaset till viltmåltiden, med andra ord. Bokar du ett arrangemang får du ett komplett förslag kring vilt och vin, men många av vinerna finns även att beställa via Systembolaget. Ett antal goda tips följer.



Bourgogne – Philippe Pacalet

Finstämt, nyanserat och smakrikt på ett elegant sätt. Pacalet är en förstklassig producent som här levererar två röda viner som passar förträffligt till den fina jaktmåltiden, där även matens smaker är finstämda och återhållna. Njut gärna vinerna till fågel och rådjur. Två viner som just nu finns att beställa kommer här. 
• Philippe Pacalet, Nuits-Saint-Georges 2015, nr 75766, 889 kr
• Philippe Pacalet, Gevry-Chambertin 2015, nr 73828, 919 kr  

Toskana – Pian dell’Orino
Brunello av god kvalitet är italienska toppviner, fantastiska till lugna, rena köttsmaker, salvia och rosmarin. Liksom till den fina osten som avslutar måltiden. Här kommer lillasyster Rosso di Montalcino, samma druva och samma fina biodynamiska produktion.
• Pian dell’Orino Rosso di Montalcino 2016, nr 76317, 549 kr

Södra Rhône – Domaine Montirius
Nu till södra Rhônedalen, platsen för perfekta viltviner. Domaine Montirius är ännu en biodynamisk producent som står för naturliga viner med smak av platsen. Det här är ett lite maffigare vin som klarar en smakrik vilträtt med djupare toner. Montirius står även för flera andra viner som vanligen går att beställa.
• Montirius Gigondas Confidentiel 2014, nr 76205, 467 kr    

Languedoc – Domaine Leon Barral
Södra Frankrike är platsen, ett solvarmt landskap som ger mogna, fylliga viner. Didier Barral driver numer egendomen, har sedan länge ställt om till biodynamisk odling och är en sann inspiratör i området när det gäller äkta kvalitetsviner. Från platsen Faugéres kommer ädla droppar till en smakrik vilträtt, gärna grillat viltkött. 
• Leon Barral Faugéres 2016, nr 76603, 289 kr  

Önskar du fler vintips till din viltmiddag? Välkommen att kontakta oss via mail för förslag kring vin och viltmat. bokning@gastronoma.se


 


Svenskt Vilt
Jaktsäsongen 20/21

Förfrågan

Vill du ha förslag och offert på en skräddarsydd kurs eller temakväll för din grupp – företaget eller vännerna? Maila oss! bokning@gastronoma.se

Kontakt & bokning

För mer information om våra seminarier och kurser, priser och tider, sänder du oss ett mail. Välkommen! bokning@gastronoma.se

KC Wallberg

Kock, matinspiratör, föreläsare, jägare, vinimportör... KC Wallberg har gedigen erfarenhet i både skog och kök. I Svenskt Vilts seminarier och kurser bjuder KC på smarta tips och knep, viktig kunskap kring viltmatlagning, tips på passande kvalitetsviner och inte minst, en inspirerande kärlek till naturen och till den äkta, rena maten. Varmt välkommen till en givande jaktsäsong!